Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde Garnalen & Lente-Uispiesjes
Porties:
4
(inclusief marineren)
45
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Houten satéprikkers
Grill (of barbecue)
Mengkom
Ingrediënten
▢
20
grote
garnalen
schoongemaakt
▢
3
lente-uitjes
in vieren gesneden
▢
Voor de marinade:
▢
1
theelepel
gemalen komijn
▢
1
theelepel
gemalen koriander
▢
1
theelepel
gemberpoeder
▢
3
eetlepels
ketjap manis
▢
3
eetlepels
zonnebloemolie
▢
Sambal naar smaak
Instructies
Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar in een mengkom.
Dep de garnalen droog, schep ze om met de marinade en laat minstens 30 minuten intrekken.
Week intussen 4 houten satéprikkers in koud water om verbranden te voorkomen.
Rijg de garnalen en de stukken lente-ui om en om aan de prikkers.
Grill de spiesen aan elke kant ongeveer 3 minuten, tot de garnalen gaar en licht verkoold zijn.
Serveer de spiesjes direct van de grill.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse en aromatische witte wijn zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Hoofdgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Azië
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij
/
Paleo