Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde Kipfilet in Aziatische Sojasaus
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
rasp
Ingrediënten
▢
4
eetlepels
Japanse sojasaus
▢
2
eetlepels
citroen- of limoensap
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
1
cm
verse gemberwortel
geschild en geraspt
▢
4
kipfilets
▢
2
eetlepels
roerbakolie
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Meng in een schaal de Japanse sojasaus met het citroen- of limoensap en de geperste knoflook.
Rasp de verse gemberwortel boven de marinade en meng goed.
Wentel de kipfilets door de marinade en laat de smaken minimaal 15 minuten intrekken.
Laat de gemarineerde kipfilets even uitlekken boven een zeef, maar bewaar de marinade.
Verhit de roerbakolie in een koekenpan en bak de kipfilets rondom goudbruin.
Schenk de gereserveerde marinade over de kipfilets en laat ze op laag vuur nog 10 minuten garen, regelmatig keren.
Haal de kipfilets uit de pan en bestrooi ze met zout en peper naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertips:
Serveer met roergebakken paksoi en rijst.
Wijnadvies:
Deze kipfilet gemarineerd in Aziatische sojasaus past goed bij een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling of een frisse Sauvignon Blanc.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Japan
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij