Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde Oesterzwammen met Verse Kruiden
Porties:
1
personen
+ marineren
3
uur
uur
10
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Steelpan
Mengkom
Ingrediënten
▢
150
g
oesterzwammen
▢
100
ml
witte balsamicoazijn
▢
15
g
verse peterselie
fijngeknipt
▢
1
teentje
knoflook
uitgeperst
▢
Zout en peper naar smaak
▢
Olijfolie
optioneel
Instructies
Snijd de oesterzwammen in brede repen.
Breng in een steelpan de witte balsamicoazijn samen met 300 ml water aan de kook.
Voeg de oesterzwammen toe aan het kokende mengsel en laat ze 2-3 minuten koken.
Giet het vocht af en meng vervolgens de fijngeknipte peterselie en geperste knoflook door de oesterzwammen.
Laat de oesterzwammen enkele uren afgedekt marineren.
Breng op smaak met zout, peper en eventueel een scheutje olijfolie voor extra smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gemarineerde oesterzwammen als onderdeel van een antipasti plank of als voorgerecht. Geniet van de heerlijke mediterrane smaken!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koemelk allergie
/
Koolhydraat arm
/
Lactosevrij
/
Veganistisch
/
Vegetarisch