Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde Saté van Varkensvlees
Saté Babi Marinade
Porties:
4
(inclusief marineren)
40
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
satéstokjes
barbecue of grill
Mengkom
Kleine sauspan
Ingrediënten
▢
500
gram
varkensvlees
in blokjes
Voor de marinade:
▢
2
sjalotjes
fijngehakt
▢
2
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
2
eetlepels
boter
▢
2
eetlepels
ketjap manis
Kruiden:
▢
1
theelepel
ketoembar
gemalen korianderzaad
▢
½
theelepel
laos
galangal
▢
1
theelepel
zout
▢
1
theelepel
djahé
gemberpoeder
▢
1
theelepel
asem
tamarinde
▢
1
theelepel
Javaanse suiker
Instructies
Snijd het varkensvlees in dobbelstenen en leg ze in een mengkom.
Meng de fijngehakte sjalotjes, knoflook en alle kruiden goed door elkaar.
Maal dit mengsel zo fijn mogelijk.
Smelt de boter in een sauspan op laag vuur.
Haal de pan van het vuur en roer de gemalen kruidenpasta en ketjap manis erdoor.
Giet de marinade over het varkensvlees en meng goed zodat alle stukjes vlees bedekt zijn.
Laat het vlees minstens 30 minuten marineren in de koelkast.
Rijg na het marineren het vlees aan satéstokjes.
Verhit de barbecue of grillpan op middelhoog vuur en rooster de saté tot het vlees gaar en mooi gegrild is, ongeveer 4-5 minuten per kant.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Probeer een licht gekoelde rode wijn zoals een Beaujolais of een fruitige rosé om te combineren met de zoete en kruidige smaken van de saté.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij