Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde tomaten
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal ± 20 x 30 cm
Ingrediënten
▢
4
trostomaten
▢
1
teentje
knoflook
▢
12
verse
basilicumblaadjes
▢
zout
(vers)gemalen peper
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
eetlepel(s)
balsamicoazijn
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C of gasovenstand 4.
Breng in een pan ruim water aan de kook.
Kruis de tomaten in, dompel ze enkele seconden in het kokende water onder, spoel ze onder koud water af en ontvel ze.
Halveer de tomaten.
Pel de knoflookteen en snipper hem fijn.
Leg de tomaten met de snijkant naar boven in de ovenschaal, verdeel de knoflook over de tomaten en bestrooi ze met zout en peper.
Besprenkel de tomaten dun met olie en leg op elke tomaat 1 basilicumblaadje.
Keer de tomaten en bak ze ± 20 minuten in het midden van de oven.
Neem de tomaten uit de oven en laat ze afkoelen.
Klop in een kommetje de azijn en de rest van de olie tot een dressing en breng die op smaak met zout en peper.
Leg de tomaten op 4 borden, besprenkel ze met de dressing en garneer met een blaadje basilicum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
Land van herkomst
Italië