Kook de sperziebonen 5 minuten in een pan met water en wat zout.
Giet ze af en spoel ze af onder koud water.
Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan en bak het varkensvlees al omscheppend bruin en gaar.
Breng op smaak met peper en zout.
Haal het vlees uit de pan en zet apart.
In dezelfde pan, voeg de resterende eetlepel zonnebloemolie toe en bak de ui en knoflook glazig.
Voeg de gekookte sperziebonen en champignons toe en bak ze al omscheppend gedurende 5 minuten.
Voeg vervolgens de taugé toe en bak nog 2 minuten mee.
Bereid intussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de gemarineerde varkensvleesreepjes met de groentemix en de satésaus.
Serveer met witte rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rosé zoals Buzet rosé vormt een verfrissende combinatie met dit gerecht, waarbij de fruitige tonen mooi samengaan met de pittige smaak van de satésaus.