Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde vis met Marokkaanse kruiden
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
keukenpapier
kom
Oven
Koekenpan
Ingrediënten
▢
4
roodbaars
- of doradefilets van elk 150 gram
▢
1
kleine
ui
▢
1
citroen
sap er van
▢
2
teentjes
knoflook
▢
¼
theelepel
cayennepeper
▢
2
theelepel
djinten
▢
¼
theelepel
koenjit
▢
2
theelepel
Paprikapoeder
▢
1
theelepel
zout
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
2
eetlepels
koriander
fijngehakte
▢
400
gram
venkelknollen
▢
30
gram
boter
Instructies
Bereiding:
Dep de visfilets droog met keukenpapier en leg ze, naast elkaar, in een lage ovenschaal.
Snipper de gepelde ui fijn.
Doe het citroensap in een kom en pers de gepelde knoflookteentjes erboven uit.
Voeg de specerijen en het zout toe en roer tot het zout is opgelost.
Klop de olie erdoor en roer de ui en koriander erdoor.
Schenk het mengsel over de vis en laat die, afgedekt in de koelkast, minstens 30 minuten marineren.
Maak de venkel schoon, houd wat van de mooie 'veertjes' achter en snijd de knollen overlangs in smalle reepjes van ca. 1/2 cm.
Afwerking:
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Smelt de boter in een koekenpan, roer de venkelreepjes erdoor en schenk er ca. 1 dl water bij.
Breng het geheel aan de kook en laat de venkel, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken.
Verwijder het deksel en laat de venkel in nog ca. 7 minuten gaar worden en het vocht voor het grootste deel verdampen.
Breng de groente op smaak met zout.
Zet intussen de schaal met de vis, onafgedekt op een rooster, in het midden van de oven en laat de vis in ca. 10 minuten gaar worden.
Schep de venkel op de borden en leg de vis met de saus erop.
Garneer met de venkelveertjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met rijst of couscous en een tomatensalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
Marokko