Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde witlof met zalmcrème
Allerhande 2002
Porties:
8
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Ingrediënten
▢
2
maal 2 struikjes witlof
▢
3
sjalotjes
▢
1
zakje
verse Italiaanse kruidenmix
20 g
▢
2
limoenen
▢
1
dl
olijfolie
▢
2
maal 100 g gerookte zalmfilet
▢
6
gedroogde
tomaatjes
potje
▢
125
g
verse roomkaas met kruiden
Instructies
Van elk struikje witlof 8 mooie blaadjes loshalen.
Sjalotjes pellen en snipperen.
Kruidenblaadjes van takjes rissen en fijn hakken.
Limoenen halveren. 1 limoenhelft apart houden, rest uitpersen.
In schaal sjalotjes, kruiden, olie en 3 eetlepels limoensap door elkaar roeren.
Witlof erdoor scheppen en minstens 1 uur in koelkast laten marineren.
Zalmfilet en 4 tomaten in stukken snijden.
In keukenmachine zalmfilet, tomaatstukken, roomkaas en 1 eetlepel limoensap tot gladde crème pureren.
Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Limoenhelft in vieren snijden en in dunne plakjes.
Rest van tomaten in flinterdunne reepjes snijden.
Witlofblaadjes uit marinade nemen en op platte serveerschaal rangschikken.
Zalmcrème in witlofblaadjes scheppen en garneren met limoenpartjes en tomaatreepjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Vis
/
Zalm