Pers de limoenen uit en klop het limoensap in een mengkom samen met de olijfolie, zout, vierseizoenenpeper en suiker naar smaak tot een marinade.
Knip de dille en de helft van de bieslook fijn en roer deze door de marinade.
Snijd de zalmhaasjes met een scherp mes in dunne plakjes.
Leg de plakjes zalm in de marinade, zorg dat alle plakjes goed bedekt zijn.
Dek de schaal af met plasticfolie en laat de zalm minimaal 1 uur op een koele plek marineren.
Draai de plakjes na een halfuur voorzichtig om zodat ze gelijkmatig marineren.
De vis zal 'garen' in de marinade en verkleuren van transparant naar helderroze.
Neem de plakjes zalm uit de marinade en verdeel ze over zes borden.
Schep de resterende marinade over de zalm.
Garneer de zalm met de rest van de fijngesneden bieslook en verdeel de rucola over de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij deze frisse gemarineerde zalm past een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo. Deze wijnen hebben een frisse zuurgraad en lichte citrusnoten die de smaken van de zalm en de marinade goed aanvullen.