Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Gember-Kerstkoekjes met Chocolade en Kokos
Deze gemberkoekjes zijn perfect voor de feestdagen. Ze zijn makkelijk te maken, heerlijk krokant en feestelijk versierd met chocolade en kokos!
Porties:
20
stuks
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakplaat, bekleed met bakpapier
maan- en ster-uitsteekvormpjes
Ingrediënten
▢
100
g
boter
▢
100
g
lichte basterdsuiker
▢
4
eetlepels
keukenstroop
▢
350
g
bloem
▢
2
eetlepels
gemberpoeder
▢
1
theelepel
bakpoeder
▢
1
ei
▢
35
g
pure chocolade
in stukjes
▢
4
eetlepels
geraspte kokos
Instructies
Boter smelten:
Smelt de boter op laag vuur.
Los de basterdsuiker en stroop op in de gesmolten boter.
Neem de pan van het vuur.
Deeg maken:
Zeef de bloem, gemberpoeder en bakpoeder.
Voeg dit mengsel samen met het ei toe aan het boter-suikermengsel.
Kneed tot een soepel deeg.
Verdeel het deeg in twee porties, wikkel ze in plasticfolie en laat ze 30 minuten rusten in de koelkast.
Voorverwarmen:
Verwarm de oven voor op 190°C.
Uitsteken van koekjes:
Rol een portie deeg uit tot een lap van ongeveer 3 mm dik.
Steek met maan- en ster-uitsteekvormpjes koekjes uit het deeg en leg ze met tussenruimte op de bakplaat.
Bakken:
Bak de koekjes in het midden van de oven gedurende ongeveer 12 minuten, totdat ze goudbruin zijn.
Laat ze 5 minuten op de bakplaat afkoelen en vervolgens verder afkoelen op een rooster.
Verwerken van het tweede portie deeg:
Verwerk het tweede portie deeg op dezelfde manier.
Kneed eventueel eerst de restjes van het eerste portie erdoor.
Chocolade smelten:
Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron.
Koekjes decoreren:
Bestrijk een deel van de koekjes met gesmolten chocolade en strooi er direct geraspte kokos overheen.
Laat de chocolade drogen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een zoete dessertwijn zoals een Muscat de Beaumes-de-Venise, of een warme kop thee.
Voedingswaarden
Calories:
80
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
1
g
|
Vet:
3
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
/
Koek
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Winter
Feestdagen etc
Kerst