Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gember-Scones met Gemberslagroom
Porties:
12
stuks
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
225
g
zelfrijzend bakmeel
▢
1
theelepel
bakpoeder
▢
75
g
boter
in blokjes
▢
100
ml
gembersiroop
bewaar 1 eetlepel apart
▢
1
ei
gesplitst
▢
125
ml
slagroom
Instructies
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder.
Wrijf de boter met je vingers door het bloemmengsel tot het op fijn broodkruim lijkt.
Voeg de gembersiroop (1 eetlepel apart houden) en de eierdooier toe en kneed snel tot een soepel deeg.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot ongeveer 2 cm dikte.
Steek met een glas 12 rondjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de bovenkant van de scones met een beetje eiwit.
Bak de scones in ongeveer 20 minuten in het midden van de oven, tot ze gaar en lichtbruin zijn.
Klop ondertussen de slagroom stijf met de resterende gembersiroop.
Serveer de gember-scones met de gemberslagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte mousserende wijn zoals een prosecco zou goed passen bij deze gember-scones.
Voedingswaarden
Calories:
170
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
9
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
Land van herkomst
Australië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch