Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout beetgaar.
Laat ze uitlekken en afkoelen.
Halveer de stoneleeks en kook ze in het kookvocht van de sperziebonen gaar.
Laat ze uitlekken en meng ze in een kom met 1 eetlepel olie en zout en peper naar smaak.
Veeg de shii-takes schoon en roerbak ze in een koekenpan met 2 eetlepels olie op hoog vuur.
Bestrooi met zout en peper.
Bundel de sperziebonen in 4 porties en wikkel ze in met katenspek.
Leg de bundeltjes in ovenschaaltjes en schep de stoneleeks en shii-takes ernaast.
Zet de schaaltjes afgedekt met plasticfolie in de koelkast tot gebruik.
Hak het peterselieblad zeer fijn en roer het in een kom samen met de knoflook, wijn, sjalot en de rest van de olie tot een vinaigrette.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Zet de schaaltjes in het midden van de oven en verwarm de groenten in 10-15 minuten.
Plaats de schaaltjes op hittebestendige borden en lepel de peterselievinaigrette erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse en fruitige Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht. De zuren van de wijn snijden door de romige textuur van de vinaigrette en de hartige groenten.