2theelepelsProvençaalse kruiden of barbecuekruiden
Zout naar smaak
2stokbroden
1potjetomatenpesto
Instructies
Snijd de rode en groene paprika in stukken, en halveer indien nodig de champignons.
Rijg de groenten afwisselend aan de spiesen: begin met een stukje rode paprika, dan een champignon, gevolgd door groene paprika, tomaat, sjalotje, en herhaal tot alle groenten op zijn.
Meng in een kom de zonnebloemolie met geperste knoflook.
Bestrijk de groentespiesjes met het knoflook-oliemengsel en bestrooi met Provençaalse kruiden.
Verhit een grillpan of barbecue en rooster de spiesjes ongeveer 10 minuten, regelmatig draaiend, tot de groenten gaar en licht gebruind zijn.
Bestrooi de gegrilde groenten met een beetje zout naar smaak.
Snijd de stokbroden in de lengte doormidden en besmeer de binnenkanten met tomatenpesto.
Serveer de groentespiesjes op de stokbroden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Varieer met andere groenten zoals courgette, aubergine of cherrytomaten voor extra smaak.
Voor een pittigere variant kun je de Provençaalse kruiden vervangen door Cajun-kruiden.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé past goed bij deze gegrilde groentespiesjes.