Halveer de radicchio, verwijder de kern en snijd de blaadjes los.
Was en droog de blaadjes en snijd ze in gelijkmatige reepjes.
Pluk de lichtgroene en gele blaadjes van de kropsla.
Was en droog de blaadjes voorzichtig.
Meng gember en bieslook met olijfolie en een scheutje balsamico.
Zet de dressing apart tot gebruik.
Smelt voor de gorgonzolacrème de gorgonzola in een pannetje op laag vuur.
Laat de kaas iets afkoelen en spatel de mayonaise erdoor.
Breng op smaak met azijn, peper en zout.
Zet apart tot serveren.
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180 °C.
Meng 1 eetlepel olie in een kopje met de geperste knoflook en meng goed.
Strooi de broodstukjes op de bakplaat, besprenkel met de knoflookolie en bestrooi met pimentpoeder.
Meng de ingrediënten behoedzaam en spreid het brood gelijkmatig op de bakplaat uit.
Bak de pangritata in de oven tot het lekker geurt en goudbruin is.
Meng de slasoorten en maak de sla aan met de gemberdressing.
Rangschik de sla in het midden van de borden.
Verhit een halve eetlepel olie in een pan en bak hierin de spekjes.
Voeg de champignons en de uisnippers toe en bak even mee.
Verdeel het spekmengsel over de sla en lepel wat gorgonzolacrème om en over de sla.
Garneer tenslotte met de pangritata.
Serveertip:
Serveer deze salade direct voor een heerlijke smaakervaring.
Notities / Tips / Wijnadvies
Pangritata is een traditioneel Italiaans gerecht dat oorspronkelijk werd gebruikt als alternatief voor Parmezaanse kaas. Het voegt een heerlijke textuur en smaak toe aan salades en andere gerechten.