Breng een pan met water aan de kook en laat de saucijsjes even meekoken.
Haal ze eruit en laat ze uitlekken.
Maak een marinade van ketjap manis, fijngehakte uien, knoflook, laos, djinten, zout en peper.
Vermeng het varkensvlees en de champignons goed met de marinade en laat dit minstens 1 uur intrekken.
Hoe langer het vlees en de champignons marineren, hoe beter de smaak.
Rijg afwisselend het gemarineerde varkensvlees, champignons en saucijsjes aan satéstokjes.
Rooster of grill de saté op een barbecue of grill tot het vlees gaar en licht geroosterd is, ongeveer 10-12 minuten.
Draai de saté regelmatig voor een gelijkmatige garing.
Serveer de saté warm met een satésaus naar keuze.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor een extra smaakvolle ervaring kun je de saté serveren met lontong (kleefrijst) en een frisse atjar (Indonesische zoetzure groenten).
Varieer met groenten zoals paprika of courgette om de saté kleurrijker en gevarieerder te maken.
Wijnadvies:
Bij deze gemengde saté past een fruitige en licht kruidige rosé goed. De frisse en lichte tonen van de rosé complementeren de verschillende vleessoorten en de zoete, kruidige marinade. Alternatief kan een licht gekoelde Pinot Noir ook goed werken.