250gramgroene paprika'sschoongemaakte en in ringen gesneden
125gramgroene tomatenin plakjes gesneden
250gramtomatenontvelde en in plakjes gesneden
250gramsavooiekoolin smalle reepjes gesneden
2eetlepelsazijn
2theelepelsuiker
2eetlepelsdillefijngehakte
1eetlepeldragonfijngehakte
Instructies
Doe de ringen paprika, de plakjes groene en rode tomaat, de plakjes komkommer, de ringen ui en de reepjes kool in een grote aardewerken schaal en schep de groenten goed dooreen.
Breng het water met de azijn, de suiker, de peperkorrels, het laurierblad, de fijngehakte dille en dragon en wat zout en peper in een pan aan de kook en laat het mengsel ± 5 minuten flink doorkoken.
Schenk het kokende mengsel over de groenten in de schaal en dek de schaal onmiddellijk af met aluminiumfolie.
Laat de salade tenminste 3 dagen op een koele plaats staan, zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen.
Schenk wat olijfolie over de salade, nadat hij over bordjes is verdeeld.
Notities / Tips / Wijnadvies
Laat de salade tenminste 3 dagen op een koele plaats staan, zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen.