Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemengde Vis Antipasti
Porties:
1
persoonvoo
Bereidingstijd:
14
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
serveerschaal
kom
Ingrediënten
▢
1
bakje
gekookte mosselen
150 g
▢
2
el
kruidenolie peterselie-knoflook
▢
1
el
citroensap
▢
Zout
▢
Versgemalen peper
▢
1
bakje
gemarineerde knoflookgarnalen
▢
1
bakje
gemarineerde sardinefilet
100 g
▢
1
bakje
opgerolde sardinefilets met olijven
100 g
▢
200
g
zalmfilet of zalmfilethaasje
▢
1
zakje
rucolasla
30 g
▢
2
el
kappertjes
▢
2
el
citroenolie
▢
Versgemalen zwarte peper
Instructies
Meng de gekookte mosselen in een kom met 2 eetlepels kruidenolie, citroensap, zout en peper.
Schep ze vervolgens op een serveerschaal.
Laat de knoflookgarnalen uitlekken en leg ze naast de mosselen op de serveerschaal.
Snijd de sardinefilets in de lengte doormidden en leg de repen naast elkaar op de schaal.
Plaats ook de opgerolde sardinefilets naast de andere vis.
Plaats de zalm 1 uur in de vriezer en snijd de vis dan in flinterdunne plakjes.
Leg de zalmplakjes op de rucolasla op de schaal en verdeel er de kappertjes en 2 eetlepels citroenolie over.
Maal er royaal zwarte peper boven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals Pinot Grigio of een lichte rosé, zoals een Provence rosé, past goed bij deze gemengde vis antipasti.
Voedingswaarden
Calories:
640
kcal
|
koolhydraten:
9
g
|
Protein:
58
g
|
Vet:
41
g
|
Zout:
3.6
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koemelk allergie
/
Koolhydraat arm
/
Lactosevrij
/
Suikervrij
/
Tarwevrij
/
Zout arm