Van 100 gr boter, 100 gr suiker, 1 ei, 200 gr bloem, zout en rasp soepel deeg kneden.
Afgedekt ± 1 uur in koelkast laten rusten.
Vorm invetten.
Deeg uitrollen en vorm bekleden. ± 30 minuten in koelkast zetten.
Oven voorverwarmen op 180 °C.
Rest van bloem, 30 gr suiker en gemalen amandelen mengen.
Mengsel, losgeklopt ei en 25 gr boter tot crème roeren.
Op deegbodem strijken.
Peren erop schikken.
Door slagroom rest van suiker, 1 ei en snufje vanille roeren.
Over peren schenken.
In midden van oven ± 30 minuten bakken.
Op rooster laten afkoelen.
Met abrikozengelei bestrijken. geroosterde geschaafde amandelen erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatiemogelijkheden
*1 Of gebruik verse peren ± 15 minuten in water met suiker gepocheerd.
*2 Te koop in reformwinkels of gebruik vanille-essence.
*3 Of verwarm 1 eetlepel abrikozenjam met 1 eetlepel water en zeef dit.