Ga terug
Email Link
Afdrukken
Instruction Images
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gepaneerde gehaktballen met Italiaanse kazen en kruiden
Ik had nog gran gusto en pardano kaas in huis en verse Italiaanse kruiden heb ik altijd voorradig dus besloot ik met Italiaanse producten een heerlijke gepaneerde bal te maken
Porties:
5
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
gram
rundergehakt
▢
1
ei
▢
Zeezout naar smaak
▢
Vers gemalen zwarte peper
▢
Beetje tomatenketchup
▢
2
teentjes
geraspte knoflook
▢
Verse
tijmblaadjes
▢
4
blaadje(s)
verse salie
▢
blaadje(s)
van 4 takjes oregano
▢
Gran gusto kaas
poeder
▢
Pardano kaas
poeder
▢
Bloem
▢
3
eidooiers
▢
Paneermeel
▢
Vloeibare margarine
▢
Scheutje olijfolie
▢
350
ml
water
▢
Zakje
naturel jus
Instructies
Doe het rundergehakt in een schaal
Voeg zeezout naar smaak toe
En vers gemalen zwarte peper
Doe een klein beetje tomatenketchup bij het gehakt
Doe het ei erbij en kneed de massa
Voeg voldoende blaadjes tijm toe
Snipper de oreggano
En de salie
Doe dit ook lekker door het gehakt
Doe dan de gran gusto
En de pardano kaas poeder bij het gehakt
Kneed stevig zodat alles goed verdeeld is
Maak 5 ballen van het gehakt
Draai ze door de bloem
Dan door het eigeel
Daarna door het paneermeel
Verhit de vloeibare margarine goed
Met het scheutje olijfolie
Braad rondom een krokant korstje aan dr gehaktballen
Voeg het water en het zakje jus toe
Zet de ballen nu in de jus lekker op een laag pitje om te garen
Notities / Tips / Wijnadvies
Maak van ewn gewone gehaktbal eens iets heel amders
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
Land van herkomst
Nederland