Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gepaneerde Kaasburgers met Gemberaccent
Hartige kaasburgers met de pittige smaak van gember, gepaneerd en goudbruin gebakken.
Porties:
2
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
diep bord
Ingrediënten
▢
50
g
boter
▢
1
bosui
▢
1
ei
▢
3
bolletjes
gember
▢
150
g
geraspte jong belegen kaas
▢
4
el
paneermeel
▢
2
el
kerriesaus
Instructies
Snijd het bosuitje in dunne ringetjes.
Hak 2 bolletjes gember fijn en snijd het derde bolletje in dunne plakjes.
Meng de ui, de gehakte gember, de kerriesaus en de kaas in een kom door elkaar en vorm er 4 platte schijven van.
Klop het ei in een diep bord los.
Wentel de schijven eerst door het ei en dan door het paneermeel en herhaal dit nog eens.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de kaasburgers in 3-4 minuten goudbruin.
Leg de kaasburgers op 2 borden en garneer ze met de plakjes gember.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met spitskool met rozijnen en cashewnoten.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer of een Riesling.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Kaas
/
Lunch
/
Snack
/
Tapas
Land van herkomst
Azië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch