Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gepekelde Kip met Barbecuerub uit de Airfryer
Deze gepekelde kip met een zelfgemaakte barbecuerub is perfect voor een knapperig en sappig resultaat. Bereid hem eenvoudig in de airfryer voor een heerlijke maaltijd met een krokant vel en een sappige binnenkant!
Porties:
4
(inclusief pekeltijd)
4
uur
uur
50
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
airfryer
pan
Grote kom of bak voor pekelen
aluminiumfolie
keukenpapier
Ingrediënten
▢
1
kip van ongeveer 1
2 kilo
▢
1,2
liter
water
▢
8
eetlepels
zeezout
▢
6
eetlepels
bruine basterdsuiker
▢
3
eetlepels
bruine suiker
voor rub
▢
1
eetlepel
zout
voor rub
▢
1
theelepel
versgemalen peper
▢
1
eetlepel
uienpoeder
▢
1
eetlepel
knoflookpoeder
▢
1
theelepel
gerookt paprikapoeder
▢
Chilipoeder naar smaak
Instructies
Pekelen van de Kip:
Meet 1,2 liter water af.
Giet 200 ml water in een pan en voeg 8 eetlepels zeezout en 6 eetlepels bruine basterdsuiker toe.
Verwarm het water en roer totdat het zout en de suiker volledig zijn opgelost.
Giet dit watermengsel in een grote bak waar de kip in past.
Voeg de rest van het water toe en laat afkoelen.
Zodra het watermengsel koud is, plaats je de kip in de bak.
Dek af met aluminiumfolie en zet het geheel 4 uur in de koelkast om te pekelen.
Voorbereiden van de Barbecuerub:
Meng in een kom 3 eetlepels bruine suiker, 1 eetlepel zout, 1 theelepel versgemalen peper, 1 eetlepel uienpoeder, 1 eetlepel knoflookpoeder, en 1 theelepel gerookt paprikapoeder.
Voeg chilipoeder toe naar smaak als je van een pittige rub houdt.
Kip Voorbereiden:
Haal de kip uit de pekel en gooi de pekel weg.
Spoel de kip goed af onder de kraan en dep droog met keukenpapier.
Wrijf de kip royaal in met de barbecuerub, een eetlepel per keer, totdat de hele kip goed bedekt is.
Bereiden van de Kip in de Airfryer:
Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
Plaats de kip in de airfryer en bak deze 20 minuten op 200 graden.
Verlaag de temperatuur naar 160 graden en bak de kip nog 14 minuten.
Draai de kip tweemaal om: één keer halverwege de eerste periode en één keer halverwege de tweede periode.
Dit zorgt ervoor dat het vel lekker krokant wordt.
Rusttijd:
Haal de kip uit de airfryer en wikkel hem in aluminiumfolie.
Laat de kip 10 minuten rusten op een warme plek.
Je kunt hiervoor een voorverwarmde oven gebruiken (150 graden, daarna uitgezet).
Na 10 minuten kun je de kip uitpakken en aansnijden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Combineer deze kip met een volle rode wijn zoals een Merlot of een stevige Shiraz voor een perfecte smaakcombinatie.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
3
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Airfryer
/
Barbecue
/
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij