Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gepeperde Zeeduivel met Rode Wijnsaus en Bakbacon
Gepeperde zeeduivel in krokant bacon, geserveerd met een rijke rode wijnsaus en gefrituurde prei, ideaal als luxe tussengerecht.
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
pan
Beboterde ovenschaal
Zeef
Ingrediënten
▢
300
g
zeeduivelfilet
in 4 moten
▢
1
eetlepel
grof gemalen zwarte peperkorrels
▢
4
dunne
plakken bakbacon
▢
1
eetlepel
boter
▢
2
sjalotten
heel fijngehakt
▢
50
g
wortel
in heel kleine blokjes
▢
50
g
bleekselderij
in heel kleine blokjes
▢
200
g
visgraten
bijv. tong
▢
Peterseliestelen
fijngehakt
▢
2
dl
rode wijn
▢
3
dl
visfond
pot, inhoud 400 ml
▢
4
dl
kalfsfond
▢
Zout en versgemalen witte peper
naar smaak
Instructies
Voorbereiden:
Rol de zeeduivelfilets in de plakken bacon en druk de boven- en onderkant licht in de grof gemalen zwarte peper.
Voor de saus: Smelt de boter in een pan en bak de sjalotten, wortel, bleekselderij, visgraten en peterselie 10 minuten op laag vuur.
Voeg de rode wijn en visfond toe en roer de aanbaksels los.
Breng het geheel aan de kook en laat het op matig vuur tot de helft inkoken.
Schuim regelmatig af.
Zeef de saus en breng de kalfsfond aan de kook.
Laat het tot 1 dl inkoken en roer door de gezeefde saus.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de vis in een beboterde ovenschaal en bak de zeeduivel met bacon in 8-10 minuten gaar.
Verwarm de saus en breng op smaak met zout en peper.
Schep een beetje saus op de borden en leg de vis erop.
Serveer met gefrituurde prei julienne.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een volle
Pinot Noir
of een elegante
Sancerre
past perfect bij de rijke smaken van de zeeduivel en de saus.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
700
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Tussengerecht
/
Varkensvlees
/
Vis
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Feestdagen etc
Kerst