Was de aardappelen en kook ze in gezouten koud water in ± 20 minuten gaar.
Prik met een naald in de braadworst.
Leg de worst in een pan met gezouten koud water en breng langzaam aan de kook.
Laat de worst 25 minuten wellen, maar niet koken.
Knip de bieslook en peterselie fijn.
Controleer of de aardappelen gaar zijn en pel ze warm.
Snijd de aardappelen overlangs door en leg ze in een verwarmde schaal.
Vermeng olijfolie, azijn, witte wijn, gembersiroop, bieslook en peterselie.
Voeg zout en peper toe en giet de saus over de warme aardappelen.
Schep door elkaar.
Haal de worst uit de pan, snijd in dikke plakken en leg op de schaal.
Serveer de lauwwarme aardappelsalade apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Vervang de saus door een pikante variant met olie, azijn, gembersiroop, zout, peper, mosterd en citroensap.Wijnadvies:Een droge witte wijn, zoals Riesling.