Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gepocheerde eieren in rode wijnsaus
Porties:
2
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Ingrediënten
▢
4
sneetjes
brood
▢
½
kippenbouillontablet
▢
50
g
champignons
kleine
▢
25
g
boter
▢
80
g
magere spekblokjes
▢
35
g
bloem
▢
1 ½
dl
rode wijn
▢
zout
▢
1
scheutje
azijn
▢
4
eieren
▢
3
takjes
peterselie
▢
peper
Instructies
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
Korstjes van sneetjes snijden en brood in 5 minuten bruin roosteren in de oven.
Bouillontablet in 3 dl kokend water oplossen en laten afkoelen.
Champignons schoonvegen met keukenpapier en in vieren snijden.
In steelpan boter op laag vuur smelten.
Champignons en 50 g spekjes toevoegen en zachtjes laten uitbakken.
Pan van vuur nemen en bloem erdoor roeren.
Pan terug op laag vuur zetten en onder voortdurend roeren 2 minuten laten garen.
Al roerend scheutje voor scheutje wijn en bouillon toevoegen.
Blijven roeren tot licht gebonden saus is ontstaan.
Saus op smaak brengen met zout en peper.
Rest van spekjes in droge koekenpan uitbakken.
5 Dl water tegen de kook aan brengen (niet koken).
Scheutje azijn toevoegen.
Telkens 1 ei boven kopje breken.
Eieren één voor één langzaam in water laten glijden (niet meer dan 2 tegelijk).
Vervolgens met twee eetlepels ei in water bij elkaar houden en in 4 minuten gaar pocheren.
Peterselie grof hakken.
Met schuimspaan eieren uit pocheervocht scheppen en op warme toast leggen.
Saus over eieren scheppen.
Garneren met uitgebakken spekjes en peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht kan ook worden geserveerd als voorgerecht.
Voedingswaarden
Calories:
660
kcal
|
koolhydraten:
42
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
35
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Brunch
/
Ei
/
Lunch
Land van herkomst
Frankrijk