Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gepocheerde Kaasbolletjes met Spinazie (Malfatti)
Lichte en smaakvolle kaasbolletjes met spinazie, gepocheerd tot perfectie en geserveerd met boter en Parmezaanse kaas.
Porties:
6
Voorbereidingstijd
25
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
schuimspaan
Zeef
Ingrediënten
▢
100
g
bloem
▢
100
g
boter
▢
2
eieren
▢
Nootmuskaat
▢
15
el
Parmezaanse kaas
▢
Peper
▢
500
g
ricotta of hüttenkäse
▢
900
g
spinazie
diepvries
▢
Zout
Instructies
Maak de spinazie schoon en kook 5-10 minuten met peper en zout.
Laat uitlekken en knijp al het water eruit.
Prak de ricotta of wrijf de hüttenkäse door een zeef.
Meng de kaas met spinazie, eieren, de helft van de Parmezaanse kaas, zout, peper en nootmuskaat.
Kneed goed, vorm bolletjes en wentel door de bloem.
Breng water aan de kook, laat de bolletjes erin glijden.
Houd het water tegen de kook aan tot de bolletjes boven drijven.
Schep ze met een schuimspaan uit de pan.
Doe de malfatti in een schaal, begiet met gesmolten boter en bestrooi met de rest van de Parmez
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer als bijgerecht of als hoofdgerecht met een tomatensaus.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch