Heerlijke gepofte aardappelen uit de Airfryer, gevuld met een romig mengsel van doperwten, paprika en salami. Knapperig van buiten, zacht van binnen – een perfecte traktatie voor elke dag!
1elverse kruidenbieslook, dragon of peterselie – optioneel
6aardappelen
6–8 plakken salami of chorizo
Peper en zout
Instructies
Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
Maak de aardappelen schoon en droog ze goed af met keukenpapier.
Plaats ze in de mand en bak ze 25 minuten.
Snipper ondertussen de ui en snijd de salami en paprika in stukjes.
Kook de doperwten kort, spoel ze koud af en laat uitlekken.
Wanneer de aardappelen gaar zijn, laat je ze even afkoelen.
Snijd de bovenkant eraf en schep de kruimige binnenkant eruit.
Meng het aardappelkruim met zure room, salami, paprika, doperwten en eventueel verse kruiden.
Breng op smaak met peper en zout.
Vul de aardappelen met dit mengsel en serveer ze warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de gepofte aardappelen met een frisse salade van komkommer en tomaat voor een perfect gebalanceerde maaltijd.Wijnadvies:Een zachte Chardonnay is een heerlijke keuze bij deze romige aardappelen – vol en rond met subtiele fruittonen. Deze wijn tilt de smaken van de salami en paprika mooi omhoog, zonder te overheersen.