Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gepofte Aardappels met Knoflook-Olijvensaus
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
4 stukjes aluminiumfolie
Barbecue
Ingrediënten
▢
6
geboende middelgrote aardappels
▢
Zout
▢
Peper
▢
1 ¼
deciliter
zure room
▢
2
geperste teentjes knoflook
▢
6
fijngehakte groene olijven
Instructies
Voorbereiding:
Kook de aardappels in ruim water met zout ongeveer 20 minuten tot ze bijna gaar zijn.
Laat de aardappels uitlekken.
Inpakken:
Wikkel elke aardappel in een stukje aluminiumfolie.
Poffen:
Leg de ingepakte aardappels tussen de hete houtskool van de barbecue.
Pof de aardappels in ongeveer 15 minuten verder gaar.
Saus Bereiden:
Klop een sausje van de zure room, zout, peper, de knoflook en de olijven.
Serveren:
Maak een kruis in de bovenkant van de gepofte aardappels.
Schep een lepel van het sausje op elke aardappel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Alternatieve Sausopties:
Mosterd-Bieslooksaus:
Vermeng 1 ½ dl crème fraîche met 2 tl mosterd, zout, peper, 1 geperst teentje knoflook en 2 el fijngesneden bieslook.
Kerrie-Koriandersaus:
Vermeng 1 ½ dl crème fraîche met 1 tl kerriepoeder, zout, peper en 1 el fijngesneden koriander.
Tomaten-Pestosaus:
Vermeng 1 ½ dl crème fraîche met 1 in blokjes gesneden ontvelde tomaat, 1 el kappertjes, 1 el pesto en 5 in stukjes gesneden zwarte olijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue