Snijd met een scherp koksmes de bovenkant van de knoflookbollen af.
Leg de bollen knoflook op een stuk aluminiumfolie, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout.
Vouw de aluminiumfolie dicht met de opening naar boven.
Bak het pakketje 30 minuten in de oven op een rooster.
Zorg eventueel voor een opvangbakje onder het pakketje om druppels op te vangen.
Ga ondertussen verder met de volgende stappen.
Snijd de rode paprika in kleine stukjes en hak de peterselie fijn.
Maak een kruidenboter door de roomboter te mengen met de rode paprika, peterselie, peper en zout.
Haal de gepofte knoflooktenen uit de bollen en voeg ze toe aan de kruidenboter.
Prak alles met een vork door elkaar.
Snijd de stokbroden over de lengte doormidden en verdeel het knoflookbotermengsel over de broodhelften.
Bestrooi royaal met geraspte mozzarella.
Plaats de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 12 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is en de broodjes goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
en frisse Chardonnay of een lichte Pinot Grigio past goed bij de romige knoflookboter en de smeuïge mozzarella.