Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroerbakt Rundvlees met Basilicum
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
mager rundvlees
in reepjes gesneden
▢
3
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
4
chilipepers
geplet
▢
2
eetlepels
Thaise vissaus
nam pla
▢
2
kopjes
basilicumblaadjes
▢
Versgemalen zwarte peper
▢
Zout naar smaak
▢
2½
dl
plantaardige olie
Instructies
Marineer het rundvlees gedurende 10 minuten in de fijngehakte knoflook, geplette chilipepers, Thaise vissaus, zout en peper.
Verhit de plantaardige olie in een pan op hoog vuur.
Bak de basilicumblaadjes kort in de olie tot ze transparant worden.
Haal ze uit de pan, laat ze uitlekken en zet opzij.
Giet 3 eetlepels olie terug in de pan en zet het vuur hoog.
Roerbak het gemarineerde rundvlees gedurende 2-3 minuten tot het bijna gaar is.
Voeg de helft van de gebakken basilicum toe aan het bijna gare vlees en roer even door.
Haal de pan van het vuur, schep het gare vlees op een serveerschaal en bestrooi het met de rest van de gebakken basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer dit smakelijke gerecht met gestoomde rijst of noedels voor een heerlijke Thaise maaltijd!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Thailand