Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroerbakte Bloemkool en Varkenshaas met Gember en Cashewnoten
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
29
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
1
grote
bloemkool
▢
2
kleine
varkenshaasjes
400 g
▢
4
eetlepels
olie
▢
3
cm
verse gemberwortel
in reepjes
▢
75
g
ongezouten cashewnoten
grof gehakt
▢
1
zakje
verse koriander
15 g, fijngesneden
▢
1-2
eetlepels
citroensap
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Snijd de dikke stronk en bladeren van de bloemkool af.
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes, was ze en dep ze droog.
Snijd de varkenshaasjes in dunne plakjes en dep ze droog met keukenpapier.
Verhit de helft van de olie in een wok en bak de plakjes varkenshaas in 3 minuten gaar.
Breng op smaak met zout en peper, schep het vlees op een bord en zet opzij.
Verhit de resterende olie in de wok en bak de reepjes gember gedurende 30 seconden.
Voeg vervolgens de bloemkoolroosjes toe en roerbak ze gedurende 3 minuten.
Voeg 100 ml water toe aan de wok en breng aan de kook.
Laat de bloemkool afgedekt op laag vuur in 10 minuten beetgaar koken, af en toe omschuddend.
Verwijder het deksel van de wok en verhoog het vuur.
Voeg de gebakken varkenshaas en cashewnoten toe aan de bloemkool en roerbak alles nog 1 minuut op hoog vuur.
Voeg de fijngesneden koriander toe en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Verdeel de schotel over vier borden en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht vanwege de aromatische gember en de sappige varkenshaas.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Azië