Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gerookte Entrecote met Teriyakisaus
Een smaakvolle gerookte entrecote gemarineerd in teriyakisaus, perfect bereid in de rookoven en geserveerd met lente-ui.
Porties:
2
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Rookoven met rookmot
Rooster voor rookoven
kookpan
Ingrediënten
▢
Meng teriyakisaus
citroensap, gembersiroop, pepertje, knoflook, peper en zout.
▢
Breng het mengsel aan de kook en laat het enkele minuten inkoken.
▢
Bestrijk de entrecotes royaal met het mengsel en laat ze 30 minuten marineren.
▢
Bestrooi de entrecotes met peper en zout.
▢
Plaats de entrecotes op het ingevette rooster van de rookoven.
▢
Bestrijk de bovenkant opnieuw met teriyakisaus.
▢
Rook de entrecotes gedurende 20-30 minuten
afhankelijk van de dikte.
▢
Voeg de laatste 15 minuten de lente-uitjes toe aan de rookoven.
▢
Snijd de entrecotes in plakken en verdeel ze over de borden.
▢
Leg de lente-uitjes eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of Malbec.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2.3
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij