Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Gerookte Entrecote met Teriyakisaus
Een smaakvolle gerookte entrecote gemarineerd in teriyakisaus, perfect bereid in de rookoven en geserveerd met lente-ui.
Porties:
2
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Rookoven met rookmot
Rooster voor rookoven
kookpan
Ingrediënten
▢
Meng teriyakisaus
citroensap, gembersiroop, pepertje, knoflook, peper en zout.
▢
Breng het mengsel aan de kook en laat het enkele minuten inkoken.
▢
Bestrijk de entrecotes royaal met het mengsel en laat ze 30 minuten marineren.
▢
Bestrooi de entrecotes met peper en zout.
▢
Plaats de entrecotes op het ingevette rooster van de rookoven.
▢
Bestrijk de bovenkant opnieuw met teriyakisaus.
▢
Rook de entrecotes gedurende 20-30 minuten
afhankelijk van de dikte.
▢
Voeg de laatste 15 minuten de lente-uitjes toe aan de rookoven.
▢
Snijd de entrecotes in plakken en verdeel ze over de borden.
▢
Leg de lente-uitjes eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of Malbec.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2.3
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij