Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gerookte forelfilet met venkel dragonsalsa
AllerHande december 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
zakje
dragon
verse 15 g
▢
3
eetlepel(s)
citroensap
▢
1
eetlepel(s)
olijfolie
met knoflookaroma en chilipeper
▢
4
forelfilets
gerookte
▢
1
venkel
▢
2
trostomaten
▢
16
zwarte olijven
zonder pit
▢
zout
▢
versgemalen zwarte peper
Instructies
Venkel schoonmaken en in piepkleine blokjes snijden.
Venkelblokjes in vergiet doen en overgieten met kokend water.
Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen.
Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
Olijven in ringetjes snijden.
Enkele takjes dragon voor garnering achterhouden, rest fijn knippen.
In kom venkel mengen met tomaat, olijven, dragon, citroensap, olie en zout en peper naar smaak.
Venkelsalsa tot gebruik afgedekt op koele plek bewaren.
Forel over vier bordjes verdelen.
Salsa op forel scheppen, garneren met takjes dragon.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met sneetjes warme ciabatta.
Variatietip:
Vervang de dragon eventueel door kervel, of de forel door gerookte palingfilet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten