Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gerookte Gemarineerde Haring met Citroen
Heerlijke gerookte haring, gemarineerd in een aromatische mix van witte wijn, sjalot en knoflook, geserveerd met frisse citroen.
Porties:
4
(exclusief marineertijd)
45
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
rookoven
Rooster voor rookoven
kookpan
snijplank
Keukenmes
Ingredients
▢
4
schoongemaakte
verse haringen
▢
2
sjalotjes
▢
2
teentjes
knoflook
▢
4
el
olijfolie
▢
1
dl
droge witte wijn
▢
Zout
▢
Grof gemalen peper
▢
2
citroenen
Instructions
Was de haringen grondig aan de binnen- en buitenkant en dep ze droog.
Schil en snipper de sjalotjes en knoflook.
Fruit de sjalotjes en knoflook kort in olijfolie.
Voeg de witte wijn toe en breng op smaak met zout en peper.
Laat de marinade afkoelen.
Leg de haringen in de marinade en laat ze enkele uren marineren.
Dep de haringen droog na het marineren.
Plaats ze in de rookoven en rook ze gedurende ongeveer 25 minuten.
Leg de haringen op een voorverwarmde schaal.
Garneer met partjes of plakjes citroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
3
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij