Spreid de plakjes deeg uit over een werkvlak en laat ze ontdooien.
Klop in een kom de eieren en crème fraîche los.
Roer een mespunt zout, peper en versgeraspte nootmuskaat erdoor.
Bekleed de bodem en wand van de taartvorm met het deeg.
Snijd overtollig deeg langs de bovenrand weg.
Bestrooi de bodem met de geraspte Gruyère kaas.
Verdeel de kipreepjes gelijkmatig over de taartbodem en schenk het eimengsel erover.
Zet de taartvorm in het midden van de oven.
Na 10 minuten bakken, verlaag de oventemperatuur naar 175°C en bak de quiche nog ongeveer 45 minuten, tot hij goudbruin en gaar is.
Snijd de quiche in punten en verdeel over vier borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze quiche is heerlijk in combinatie met gestoofde prei.Als wijnadvies zou een droge witte wijn zoals een Chardonnay goed passen bij dit gerecht, omdat het de romigheid van de crème fraîche en de Gruyère kaas aanvult.