Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gerookte Schouderkarbonades met Knoflookolie
Sappige gerookte schouderkarbonades, gemarineerd in knoflookolie en perfect aangebakken voor een heerlijke Hollandse maaltijd.
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
rookoven
Rooster voor rookoven
Grillpan of koekenpan
Keukenkwast
Ingredients
▢
4
schouderkarbonades
▢
2
el
olijfolie
▢
Zout
▢
Peper
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
el
boter
Instructions
Snijd het vetrandje van de karbonades in om kromtrekken te voorkomen.
Meng olijfolie, zout, peper en een uitgeknepen teentje knoflook.
Bestrijk de karbonades met het oliemengsel.
Plaats de karbonades in de rookoven en rook ze gedurende 12 minuten (of langer naar smaak).
Verhit de boter in een pan en bak de gerookte karbonades aan elke kant 4 minuten goudbruin.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een stevige rode wijn zoals een Merlot of Shiraz.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
1
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
1.6
g
|
Sugar:
0
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden