Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gerookte Zalm met Mierikswortelroom en Toast
Een heerlijke combinatie van zachte gerookte zalm en een pittige mierikswortelroom, geserveerd met warme toast. Perfect als amuse of lichte snack tijdens de feestdagen.
Porties:
4
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
schaal
kommetje
Lepel
Ingrediënten
▢
200
g
gerookte zalm
plakken
▢
2
dl
crème fraîche
▢
½ - 1
eetlepel
mierikswortel
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
▢
Stukjes
warme toast
om te serveren
Instructies
Drapeer de plakken gerookte zalm op een schaal.
Roer in een kommetje de crème fraîche en mierikswortel tot een sausje.
Breng de mierikswortelroom op smaak met zout en peper.
Serveer de mierikswortelroom bij de gerookte zalm en serveer met stukjes warme toast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Riesling is een goede keuze bij de romige mierikswortel en de gerookte zalm.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Zalm
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
/
Winter
/
Zomer
Feestdagen etc
Kerst