Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterd Gehakt met Broccoli en Aardappelschotel
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
43
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
ovenschaal
pan
vergiet
Wok of grote koekenpan
Ingrediënten
▢
500
g
half-om-half gehakt
▢
1
ei
▢
175
g
geraspte belegen kaas
▢
1
blik
tomatenblokjes
400 g
▢
800
g
vastkokende aardappels
in grove stukken
▢
600
g
broccoliroosjes
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
2
rode uien
in blokjes
▢
1
teentje
knoflook
fijngesneden
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng het gehakt met het ei, de helft van de geraspte kaas, zout en peper naar smaak.
Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig in een ovenschaal.
Schep de tomatenblokjes over het gehakt en bestrooi met de resterende kaas.
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 25 minuten.
Kook de aardappels in een pan met water gaar in 15-20 minuten.
Laat ze daarna uitlekken in een vergiet.
Kook de broccoliroosjes in gezouten water gedurende 5 minuten.
Spoel ze af onder koud water en laat ze uitlekken.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok of grote koekenpan en bak de rode uien tot ze lichtbruin kleuren.
Voeg de knoflook en broccoli toe en bak nog eens 5 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de geroosterde gehaktschotel met de gebakken broccoli en aardappels.
Besprenkel de aardappels voor het serveren met olijfolie en eventueel wat zeezout
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Merlot of Shiraz past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Suikervrij