1kgrunderbraadstukbijvoorbeeld bovenbil van het rund
Gemengde salade en geroosterde zoeteaardappelblokjeszie blz. 236, voor het serveren
Instructies
Voorverwarmen van de airfryer:
Verwarm de airfryer voor op 190 °C.
Kruidenmengsel maken:
Meng de olijfolie, rozemarijn, knoflookpoeder, zout en peper op een groot bord.
Rol het runderbraadstuk door dit mengsel zodat het gehele oppervlak ermee bedekt is.
Bakken van het rundvlees:
Leg het runderbraadstuk in het mandje van de airfryer.
Stel de timer in op 45 minuten voor medium-rare of 50 minuten voor medium.
Controleer vervolgens met een vleesthermometer de kerntemperatuur om te zien of het vlees de gewenste gaarheid heeft.
Bak naar wens nog langer, in intervallen van 5 minuten, maar houd er rekening mee dat het vlees tijdens het rusten nog nagaart.
Rusten en serveren:
Haal het vlees uit de airfryer, leg het op een bord, dek losjes af met aluminiumfolie en laat 10-15 minuten rusten.
Serveer met de gemengde salade en geroosterde zoeteaardappelblokjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
De ideale kerntemperatuur voor gebraden rundvlees (houd er rekening mee dat de temperatuur tijdens het rusten stijgt) als het uit de oven of airfryer komt is:Rare: 48-52 °C
Medium-rare: 55-59 °C
Medium: 60-66 °C
Well done: 67-71 °C