Knapperige geroosterde aardappelen uit de oven met malse runderhaas en verse rucola. Een eenvoudig, Italiaans geïnspireerd gerecht dat perfect is voor een doordeweekse maaltijd of een etentje met vrienden.
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
Kook de aardappelen 5 minuten in gezouten water.
Giet af en laat uitstomen.
Schud de pan zodat de randen ruw worden.
Verhit het ganzenvet in een braadslede, voeg de aardappelen toe en schep om.
Rooster 1 uur in de oven en schep halverwege om.
Bestrooi met zout.
Verhoog de temperatuur tot 240 °C.
Leg de plakken runderhaas in een ovenschaal, bedek met rucola en besprenkel met olijfolie.
Bestrooi met peper en zout, zet 1 minuut in de oven.
Serveer de aardappelen met de runderhaas en rucola.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met een frisse tomatensalade met balsamico en Parmezaanse kaas.Wijnadvies:Serveer met Relazione Dolcetto 2022 uit Dogliani, Italië – een soepele rode wijn die perfect past bij rundvlees en geroosterde aardappelen.