Was de aardappels, dep ze droog en snijd ze (met behulp van een keukenmachine of met de hand) in flinterdunne plakjes.
Meng de aardappelplakjes in een kom met 1 eetlepel olijfolie.
Verdeel de aardappelplakjes en de sjalotringen in een dunne laag over twee borden.
Verkruimel de zoutvlokken over de aardappels, maal er royaal peper overheen en besprenkel met de overgebleven eetlepel olijfolie.
Plaats de borden in de oven en bak de aardappels in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
Verwijder de stugge takjes van de waterkers.
Meng in een kom de rucola en waterkers met de verkruimelde feta en olijven.
Voeg indien nodig wat van de marinade-olie toe.
Haal de borden uit de oven en vorm op elk bord een torentje van de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Een Bianco del Veneto, een witte wijn uit de Veneto-regio in Italië, past goed bij dit gerecht. Deze wijn heeft een frisse en fruitige smaak die mooi samengaat met de aardappels en de rucolasalade. De lichte zuurgraad van de wijn zorgt voor een verfrissend contrast met de hartige smaak van de feta.