Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Bieten- en Geitenkaas Plaattaart
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Bakplaat
Mengkom
Kaasschaaf
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
1
rol vers bladerdeeg
▢
125
g
crème fraîche
▢
1
theelepel
geraspte citroenschil
▢
200
g
rode bieten
gekookt en in plakjes gesneden
▢
100
g
geitenkaas
verkruimeld
▢
1
rode ui
in halve ringen
▢
2
takjes
verse tijm
grof gehakt
▢
6
walnoten
gebroken in stukjes
▢
40
g
rucola
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het deeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Vouw de randen van het deeg ca.
1 cm naar binnen om een opstaande rand te vormen.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Meng de crème fraîche met de helft van de gehakte tijm, zout, peper en citroenrasp in een kom.
Bestrijk dit mengsel over de bodem van het bladerdeeg.
Verdeel de rode ui en vervolgens de plakjes rode biet over de taartbodem.
Strooi de verkruimelde geitenkaas en de walnootstukjes er gelijkmatig overheen.
Breng op smaak met extra peper, zout en verse tijm.
Bak de plaattaart in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot het deeg goudbruin is.
Verdeel vlak voor het serveren de rucola over de plaattaart en besprenkel eventueel met een beetje walnotenolie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de rijke smaken van de geroosterde bieten en geitenkaas.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
26
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
32
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
Geschikt voor Dieët:
Lactosevrij
/
Suikervrij
/
Vegetarisch
/
Zout arm