Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Bloemkool met Geitenkaas en Cornichons
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
bloemkool
in kleine roosjes
▢
1
theelepel
Ras el Hanout
▢
Zout
▢
Olijfolie
▢
12-16
cornichons
kleine augurkjes, in stukjes
▢
200
gram
geitenkaas
▢
1
citroen
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de bloemkoolroosjes met een beetje olijfolie, de Ras el Hanout en een snufje zout.
Verdeel de gekruide bloemkool over een bakplaat en plaats deze in het midden van de voorverwarmde oven.
Rooster de bloemkool gedurende 10 minuten, schep ze om en laat ze nog eens 10 minuten roosteren tot ze gaar zijn maar nog wel een beetje bite hebben.
Rasp wat citroenschil over de geroosterde bloemkool en breng op smaak met zout.
Schep de geroosterde bloemkool in een voorverwarmde schaal en brokkel de geitenkaas eroverheen.
Garneer het gerecht met de stukjes cornichons.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bereidingstips:
Ras el Hanout is een Noord-Afrikaans kruidenmengsel dat kan variëren in samenstelling. Het voegt een heerlijke smaak toe aan de bloemkool.
Serveer dit gerecht als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd of als onderdeel van een grotere buffetmaaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
9
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
13
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koolhydraat arm
/
Suikervrij
/
Tarwevrij
/
Vegetarisch
/
Zout arm