Maak de bloemkool schoon, snijd de stronk eraf (laat de bloemkool heel) en was deze.
Breng in een grote pan ongeveer 1/2 liter water aan de kook met wat zout.
Kook de bloemkool in ongeveer 15 minuten beetgaar in de kokende water.
Terwijl de bloemkool kookt, roer je in een steelpan het sauspoeder los met de melk.
Breng al roerend aan de kook.
Roer de slagroom en mosterd door de saus.
Knip de peterselie fijn.
Haal de bloemkool met een schuimspaan uit de pan en leg deze in een schaal met de bolle kant naar boven.
Verwarm de saus nog even door en schenk deze over de bloemkool.
Garneer met fijngeknipte peterselie en kappertjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht. De frisse tonen van de wijn complementeren de romige mosterdsaus en zorgen voor een gebalanceerde smaakervaring.