Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Broccoli met Romige Kerrie-Kaassaus
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Steelpan
ovenschaal
Ingrediënten
▢
600
g
broccoli
▢
25
g
boter
▢
½
eetlepel
milde kerriepoeder
▢
25
g
bloem
▢
250
ml
melk
▢
50
g
geraspte belegen kaas
▢
1
eetlepel
pompoenpitten
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de harde onderkant van de broccolistronken af en verdeel de broccoli in de lengte in vieren.
Kook de broccoli in ruim kokend water met zout gedurende 3-4 minuten tot ze beetgaar zijn.
Spoel de broccoli af met koud water in een vergiet om het garingsproces te stoppen en laat goed uitlekken.
Smelt de boter in een steelpan.
Voeg het kerriepoeder toe en verwarm tot het gaat geuren.
Roer de bloem erdoor en bak dit 1 minuut zachtjes.
Voeg al roerend de melk toe in scheutjes en blijf roeren tot er een dikke, gladde saus ontstaat.
Voeg de geraspte kaas toe en laat al roerend smelten in de saus.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Leg de stukken broccoli om en om in een ovenschaal, zodat de roosjes tegen de wand van de schaal liggen.
Schenk de kerrie-kaassaus over de broccoli.
Strooi de pompoenpitten over de saus.
Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en laat het gerecht in 10 minuten goudbruin kleuren.
Geniet van deze heerlijke geroosterde broccoli met romige kerrie-kaassaus!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gerecht past goed bij gebakken vis, kipfilet of een tartaartje. Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een uitstekende combinatie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch