Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Fazant met Sjalotten, Champignons en Spek
Een verfijnd gerecht van geroosterde fazant, gecombineerd met sjalotten, champignons en spek. Deze klassieke wildspecialiteit is perfect voor een luxe kerstdiner.
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Ovenvaste (gietijzeren) braadpan
Koekenpan
Ingrediënten
▢
2
fazant-hennen
▢
Zout naar smaak
▢
Versgemalen peper naar smaak
▢
4
teentjes
knoflook
geplet
▢
1
takje
tijm
▢
2
eetlepels
olie
▢
1
eetlepel
boter
▢
80
g
sjalotten
fijngesneden
▢
100
g
champignons
in vieren
▢
40
g
ontbijtspek
in blokjes
▢
2
dl
kippenbouillon
▢
300
g
bloem
▢
Suiker
een snufje
Instructies
fazanten.
Verhit de olie en boter in een koekenpan en bak de fazanten rondom goudgeel, waarbij je beide poten elk 5 minuten bakt.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de fazanten met de borst naar boven in een ovenvaste braadpan.
Voeg de sjalotten, champignons en spek toe rond de fazanten en schenk de kippenbouillon erover.
Breng aan de kook.
Meng de bloem met een snufje suiker en voeg voldoende water toe om een soepel deeg te kneden.
Rol het deeg uit tot een slang van ongeveer 4 cm doorsnede en leg het op de rand van de pan.
Sluit de pan af met een deksel en braad de fazanten gedurende 18 minuten in de oven.
Laat de fazant na het braden nog 10 minuten rusten in de afgedekte pan.
Hak de deegrand los.
Snijd de borsten en poten van de fazanten los en zeef het braadvocht.
Druk goed uit en leg de fazantdelen terug in de braadpan en schenk het braadvocht erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een volle rode wijn zoals een Pinot Noir of een Syrah, die mooi aansluit bij de rijke smaken van de fazant en het spek.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Feestdagen etc
Kerst