Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Groenten Pastasalade met Geitenkaas
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
braadslede
slakom
pan
Ingrediënten
▢
1
kleine
knolselderij
ongeveer 400 g
▢
400
g
winterpeen
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
250
g
farfalle pasta
▢
15
zwarte olijven
gehalveerd
▢
75
g
rucolasla
▢
Sap van ½ citroen
▢
100
g
zachte geitenkaas
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 225°C.
Snijd de knolselderij in plakken, schil ze dun en snijd ze vervolgens in blokjes.
Schil de winterpeen dun en snijd deze ook in blokjes.
Meng de gesneden groenten in een braadslede met de helft van de olijfolie.
Bestrooi met zout en peper.
Rooster de groenten in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze lichtbruin en gaar zijn, waarbij je ze af en toe omschept.
Kook ondertussen de farfalle pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
Giet af en doe de pasta in een slakom.
Laat afkoelen tot lauwwarm.
Voeg de gehalveerde olijven, gescheurde rucola, citroensap en de rest van de olijfolie toe aan de pasta.
Meng goed.
Schep de geroosterde groenten voorzichtig door de pastasalade.
Verkruimel de geitenkaas eroverheen en schep de salade nogmaals voorzichtig om.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze salade past goed bij een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
9
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1.1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Pasta
/
Salade
Land van herkomst
Italië
/
Mediterraan
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij
/
Vegetarisch
/
Zout arm