Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Groenteschotel met Kruidige Quinoa
Porties:
3
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
pan
Bakplaat
kookpan
Ingrediënten
▢
200
gram
quinoa
▢
400
ml
groentebouillon
▢
2
rode paprika's
in blokjes gesneden
▢
1
courgette
in plakjes gesneden
▢
1
aubergine
in blokjes gesneden
▢
1
rode ui
in partjes gesneden
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
theelepel
paprikapoeder
▢
1
theelepel
komijnpoeder
▢
Zout en peper naar smaak
▢
Verse
kruiden
bijv. peterselie ter garnering
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Spoel de quinoa af onder koud water en kook het vervolgens volgens de instructies op de verpakking in groentebouillon.
Leg de gesneden groenten op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder, komijnpoeder, knoflook, zout en peper naar smaak.
Hussel alles goed door elkaar.
Rooster de groenten in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze zacht en licht gebruind zijn.
Meng de geroosterde groenten door de gekookte quinoa.
Garneer met verse kruiden en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze geroosterde groenteschotel met kruidige quinoa gaat goed samen met een frisse, lichtzure witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
48
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koolhydraat arm
/
Veganistisch
/
Vegetarisch