Meng de gember, knoflookpuree, kurkuma, plantaardige olie en een beetje peper in een kom.
Bedek de kabeljauwsteaks met deze marinade en laat afgedekt ten minste 30 minuten staan.
Verhit voor de pruimensaus de olie in een pan op hoog vuur, voeg dan de pruimen toe en bak in 3-4 minuten bruin en zacht.
Schenk de wijn erbij, voeg de anijsster en het kaneelstokje toe en kook met ongeveer een derde in.
Voeg de bouillon en pruimenjam toe, roer goed en kook op laag vuur nog 10-15 minuten.
Haal de pan van het vuur en laat tot gebruik staan.
Als de saus te dun is, kun je een papje maken van 1 theelepel maïzena en een scheutje koud water, en dit door de saus roeren om hem dikker te maken tijdens het koken.
Leg de gemarineerde kabeljauw in het mandje van de airfryer en bestrooi met een beetje zout.
Stel de airfryer in op 190 °C en de timer op 12 minuten.
Verhoog na 12 minuten de temperatuur tot 200 °C en bak nog 5 minuten.
Serveer de kabeljauwsteaks met de pruimensaus en garneer met een takje dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge en fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de rijke smaak van de pruimensaus en de delicate kabeljauw.