Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde kebabs
AllerHande augustus 2001
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
extra vierge
▢
1
eetlepel(s)
shoarmakruiden
▢
1
kleine
ui
▢
4
takjes
peterselie
▢
4
takjes
munt
▢
1
pakje
Tivall mix
250 g
▢
2
tenen
knoflook
▢
1
bak
Griekse yoghurt
150 g
▢
2
tomaten
▢
zout
▢
versgemalen peper
Instructions
Ui pellen en fijn raspen.
Peterselie en munt heel fijn hakken.
Tivall mix in kom doen.
Knoflook pellen en 1 teen boven Tivall uitpersen.
Ui, peterselie, munt, 3 eetlepels olijfolie en shoarmakruiden erdoor mengen.
Tivall mix in 6 porties verdelen en tot langwerpige worstjes van ca. 10 cm lang vormen.
Worstjes ca. 30 minuten in koelkast leggen, zodat smaak zich kan ontwikkelen.
Andere teen knoflook boven yoghurt uitpersen en erdoor roeren.
Knoflooksaus op smaak brengen met zout en peper.
Grillpan verwarmen tot gloeiend heet.
Worstjes rondom bestrijken met rest van olie en in grillpan in ca. 6 minuten rondom bruin en gaar roosteren.
Tomaten wassen en halveren en met snijvlak in grillpan leggen.
Tomaten ca. 2 minuten roosteren.
Worstjes en tomaten op vier borden leggen.
Wat knoflooksaus ernaast scheppen en rest van saus erbij geven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vleesvervangers
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch