Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Lamsbout met Kruidenkorst en Broccolipuree
Geniet van deze sappige geroosterde lamsbout met een knapperige kruidenkorst, geserveerd met een romige broccolipuree. Perfect voor een feestelijk diner.
Porties:
6
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
houten lepel
kom
metalen ovenbak
Oven
Ingrediënten
▢
1
lamsbout
ca. 1,2 kg, ontbeend en opgerold
▢
2
witte uien
geschild en in ringen gesneden
▢
5
teentjes
knoflook
gepeld en fijngehakt (groen hart verwijderd)
▢
12
zwarte olijven
ontpit en grof gehakt
▢
150
ml
witte wijn
▢
Handvol
tijm
grof gehakt
▢
Handvol
rozemarijn
grof gehakt
▢
Olijfolie
naar smaak
▢
Zout en peper
naar smaak
▢
2
tl
mosterd
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Meng in een kom de tijm, rozemarijn, uienringen, olijfolie, zout en peper.
Verdeel het mengsel over een met aluminiumfolie beklede metalen ovenbak.
Meng in een aparte kom de knoflook, olijven, olijfolie, mosterd, zout en peper voor de korst.
Bestrijk de lamsbout met mosterd en rol deze door het olijvenmengsel om een kruidenkorst te vormen.
Plaats de lamsbout in de voorverwarmde oven en bedruip na 10 minuten met witte wijn.
Herhaal dit tot alle wijn is gebruikt en de korst mooi bruin is.
Bedek de lamsbout met aluminiumfolie en gaar nog een uur in de oven voor roze vlees of langer voor goed doorbakken.
Haal de lamsbout uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 20 minuten rusten op een warme plek.
Snijd de lamsbout in dikke plakken en serveer met de jus apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een volle rode wijn zoals een Bordeaux of een Rhône.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Lamsvlees
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Mediterraan
Feestdagen etc
Pasen